Filocups met kweepeerchutney

Om zo uit de hand te eten is de kweepeer niet aan te raden. Maar wanneer je deze geelgroene peer verwarmt verandert het harde, zure vruchtvlees in een heerlijk ingrediënt voor zoete én hartige gerechten. Maak er eens een heerlijke kweepeerchutney van! 

Ingredients

4 kweeperen 
2 sjalotjes (fijngehakt)
40g boter
200g suiker
200ml appelciderazijn
10 vellen filodeeg
20g boter (gesmolten)
350g zachte geitenkaas
Handje pistachenoten (gepeld en fijngehakt)
2 cupcaketrays

Schil de kweeperen, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Verhit de boter op laag vuur in een kookpan en fruit de sjalotjes. Voeg vervolgens de kweepeer toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met de appelciderazijn en voeg vervolgens de suiker toe. Laat ongeveer een uur zachtjes pruttelen totdat de kweepeer zacht is en de suiker is ingedikt. 

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de filodeegvellen in vieren en smeer alle velletjes aan twee kanten in met de gesmolten boter. Vet ook de cupcaketray in met de gesmolten boter. Leg een filodeegvelletje in één van de cups en leg het volgende velletje er diagonaal. Duw ze er voorzichtig in zodat er cupjes ontstaan.

Bak de filodeegcupjes ca. 5 minuten in de oven totdat ze bijna gaar zijn. Haal ze er vervolgens uit en verdeel de geitenkaas, kweepeerchutney en pistachenoten over de cupjes en zet ze nog even terug in de oven totdat de filodeegcupjes goudbruin en knapperig zijn. 

Bewaar de overgebleven kweepeerchutney voor een ander recept. 

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl