Achacha garnalen

Achacha: Een heerlijk, zoet vruchtje die qua textuur lijkt op een lychee of mangistan. Qua smaak neigt hij naar perzik of mango. Achacha is heerlijk om los te eten (en makkelijk te openen door met je duim wat druk te zetten op de schil), maar ook lekker om limonade van te maken of in een salade of cocktail te verwerken. Deze heerlijke garnalen met achachasaus zullen volgende week niet misstaan op de paastafel! 

Ingredienten
Voor 10 hapjes

10 achacha's
Rode peper naar smaak (fijngesneden)
50g mihoen rijstnoodles
10 gekookte knoflookgarnalen
1 bosui (in schuine ringen gesneden)
Zonnebloemolie

Pel de achacha's en verwijder de pitten. Maal samen met de rode peper in een keukenmachine fijn tot een gladde saus.
Tip: Per ongeluk toch wat van de pit meegekomen in de saus? Zeef de saus dan door een fijne zeef.

Overgiet de mihoen met kokend water en laat 2 minuten staan. Laat uitlekken. Vorm vervolgens met je handen de mihoen tot kleine ronde 'nestjes'. Verhit een laag zonnebloemolie in een pan of gebruik een frituurpan. Plaats één mihoennestje met een serveertang in de hete frituurolie. Zorg, met behulp van de serveertang, dat ze klein en rond blijven door er een beetje in te 'knijpen'. Neem vervolgens uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Ga zo door met de rest van de mihoennestjes.

Leg op elk mihoennestje één garnaal, één ringetje bosui en wat van de achachasaus.
Fijne vrijdagmiddagborrel allemaal! En een heel fijn weekend namens het team van Bud!

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl