
Castelfranco met frisse kipgehaktsalade
Castelfranco is een Italiaanse slasoort die is voortgekomen uit een kruising tussen andijvie en roodlof. Deze sla heeft een heerlijk licht-bittere smaak en door de roomwitte kleur en rood-roze spikkels maakt hij een feestje van ieder gerecht of hapje. Wij lieten ons inspireren door de Sicilianen en maakten deze frisse Castelfranco 'bootjes' met kipgehakt, sinaasappel, venkel en pistache.
Ingrediënten
1 Castelfranco
500g Kipgehakt
1 Sinaasappel (in blokjes gesneden)
1 Rode ui (in ringen gesneden)
1/2 Venkelknol
Pistachenootjes (fijngehakt)
1. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de venkel en het kipgehakt toe.
2. Bak het kipgehakt met de ui en venkel goudbruin en gaar.
3. Voeg de sinaasappelblokjes toe en roer nog even door.
4. Vul steeds een blaadje Castelfranco met een lepel van het kipmengsel en bestrooi met wat pistachekruim.