Focaccia met gerookte knoflook en Balsamico dip

In het verleden werd knoflook voornamelijk gerookt om de houdbaarheid te verlengen. Maar er is nóg een belangrijke reden om knoflook te roken: het heerlijke rookaroma! De knoflook wordt gerookt boven een smeulend vuur, dit wordt nog steeds heel ambachtelijk gedaan. Het proces kan tot wel 10 dagen duren. De rokerige smaak is nog beter als je de knoflook niet perst, maar fijn snijdt.

Wanneer de geur van dit smakelijke focaccia-brood zich door het huis verspreidt, zou je het liefst meteen je tanden erin willen zetten!

Ingredienten
3,5 dl. lauwwarm water
4,5 el. olijfolie
3 tl. zout
540g broodbloem
3 tl. gist
3 gerookte knoflooktenen, fijngesneden
1 gerookte knoflookbol, gehalveerd
2 tl. gedroogde rozemarijn
2 tl. zeezout
3 el. olijfolie
1 el. geraspte parmezaanse kaas
1 el. Crema di Balsamico

1. Zeef de bloem en meng met de gist in een grote beslagkom. Voeg olie, het water, twee fijngesneden knoflookteentjes en het zout toe en kneed dit in zo'n 5 minuten tot een soepel deeg.
Bestrijk de deegbal met 1 eetlepel olie en leg terug in de beslagkom. Dek af met een schone, vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel van ca. 1 cm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er het laatste fijngesneden knoflookteentje, rozemarijn, Parmezaanse kaas en het zout over en druk lichtjes in het deeg.
4. Druk met uw vingers ondiepe inkepingen in het brood. Giet er de overgebleven olijfolie over en laat in de inkepingen zinken.
5. Bak de focaccia samen met de gehalveerde gerookte knoflookbollen ca. 20 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
6. Vul ondertussen een schaaltje met een laagje van je beste olijfolie en giet hier vervolgens een beetje Crema di Balsamico in.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl