Gevulde Baby Artisjokken

Artisjokken: you hate 'em or you love 'em! De artisjok is eigenlijk een eetbare, distelachtige bloemknop. Een artisjok is een groente met een gebruiksaanwijzing. Baby artisjokken zijn gelukkig iets makkelijker te bereiden. Dit zijn jonge, onvolgroeide artisjokken waarvan je alleen de buitenste, harde bladeren hoeft te verwijderen. Met een heerlijke, frisse ricottavulling zijn deze artisjokken en echte delicatesse.

Ingredi├źnten voor 14 hapjes
7 baby artisjokken
400g Ricotta
1 citroen, geraspt en uitgeperst
2 takjes rozemarijn, naaldjes zeer fijn gesneden
10g citroentijm, van de takjes gerist
40g fijngeraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook, geperst

1. Kook de baby artisjokken in zijn geheel 25 tot 35 minuten in ruim water met zout en zorg er met een omgekeerd, diep bord voor dat de artisjokken niet teveel naar boven komen drijven.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng intussen de ricotta met de citroenrasp, citroensap, knoflook, rozemarijn, citroentijm en de helft van de parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout
3. Neem de baby artisjokken uit de pan en verwijder de buitenste bladeren, totdat alleen de binnenste, zachte bladeren over zijn. Snijd eventueel de harde bovenkant van de blaadjes een stukje af. Halveer de baby artisjokken in de lengte en schraap met een lepel het 'hooi' uit het midden.
4. Vul de artisjokken met het ricotta-mengsel, besprenkel met olijfolie en bak de gevulde artisjokken in ca. 15 minuten in de oven.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl