Sticky Buddha Hand kipkluifjes

Buddha Hand of Buddha Fingers is een bijzondere naam voor een bijzonder ogende vrucht. Een soort citroen 'gone wild'. Het heeft een zoet, citroen aroma en geen sap of pulp. Het mild smakende witte gedeelte van de Buddha Hand is in tegenstelling tot de meeste citrusvruchten niet bitter, dus de vrucht kan in zijn geheel of gedeeltelijk worden gebruikt.

Deze kipkluifjes met een 'sticky' marinade barsten van dit fris-zoete aroma en dat smaakt heerlijk in combinatie met tijm!

Ingrediënten
500g kipkluifjes
4 el. honing
30 ml. sojasaus
1 Buddha Hand
Boter
Tijm

1. Verhit wat boter in een grote koekepan en bak de kipkluifjes ca. 5 minuten op hoog vuur.
2. Rasp intussen de schil van de 'vingers' van de Buddha Hand totdat je ca. 2. el. geraspte Buddha Hand hebt. Halveer de rest van de Buddha Hand in de lengte en snijd één helft hiervan in dunne plakjes, zodat er een soort halve bloemetjes ontstaan.
3. Verlaag het vuur naar middelhoog en voeg de honing, sojasaus, geraspte Buddha Hand, de Buddha Hand-plakjes, peper en zout toe aan de kipkluifjes.
4. Laat dit vervolgens net zo lang pruttelen, totdat de saus begint in te dikken. Schep regelmatig wat van de saus over de kipkluifjes.
5. Wanneer de saus helemaal is ingedikt en stroperig is geworden en de kip gaar is, kunnen de kipkluifjes uit de pan genomen worden en bestrooid worden met nog wat Buddha Hand-rasp en tijm!

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl