Papadums met zalm, edamame & wasabimayo

Volgende week is het Pasen. Bij een goede paasbrunch of diner kan natuurlijk geen gerookte zalm ontbreken! Dit Aziatische gerechtje maakt de paasbrunch net even wat exotischer! Maar ook op de vrijdagmiddagborrel doet dit hapje het goed!

De zalm wordt vergezeld door wasabi-mayonaise gemaakt van verse wasabi. De kans is groot  dat je nog nooit echte wasabi gegeten. Als je nog nooit iemand het aan je tafel hebt zien raspen in een restaurant, dan is het waarschijnlijk imitiatie wasabi geweest. Imitatie Wasabi is niet gemaakt van een wasabi-wortel, maar van zijn goedkopere broer; mierikswortel, vergezeld door talrijke additieven. Verse wasabi-wortels zijn het antwoord! Wasabi die alleen in stromend bronwater kan worden gekweekt. Wasabi die barst van de umami-smaak. De echte wasabi!

Ingredienten
10 papadums
400g gerookte zalm
250g Edamameboontjes
5 el. mayonaise
1 wasabiwortel
Sap van een halve limoen
25g mizuna sla

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de edamameboontjes toe zodra het water kookt en laat ze ca. 4 minuten koken. Giet de boontjes vervolgens af en laat afkoelen.
Rasp de wasabiwortel in rondjes op een speicale wasabirasp tot wasabipasta.
Meng de wasabipasta met de mayonaise. 
Verwijder de groene boontjes uit de peultjes van de edamameboontjes. 
Verdeel de gerookte zalm, edamame, mizuna en wasabimayonaise over de papadums. 
Besprenkel met het limoensap. 

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl