Chicha Morada van Zwarte mais

Chicha morada, een verfrissende Peruaanse drank voor de echte zoetekauw, krijgt zijn prachtige tint van zwarte Morada-maïs. Het is de meest traditionele drank van Peru. Gegarneerd met stukjes appel en gekruid met kaneel en kruidnagel is dit het perfecte zomerdrankje, maar ook in de winter smaakt hij heerlijk!

Ingredienten
500g black corn (Morada)
schil van 1 ananas
3 green apples
1 tbsp. cloves
5 cinnamon sticks
1 cup sugar
4 limequats

1. Voeg 2 liter water toe aan een grote kookpan, voeg de Morada-maïs toe en breng aan de kook.
2. Laat sudderen.
3. Voeg de schil van de ananas toe, 2 appels in vieren gesneden, de kruidnagel en de kaneelstokjes.
4. Dek af, kook gedurende 45 minuten op matig vuur.
5. Zeef en gooi de rest weg weg.
6. Voeg meer water naar smaak toe en kook gedurende 45 minuten.
7. Los de suiker op.
8. Laat afkoelen.
9. Dit drankje kan tot 4 dagen gekoeld bewaard worden, zolang je het limequat-sap niet toevoegt.
10. Serveer met ijs, voeg naar smaak limequat-sap toe, versier met in blokjes gesneden appel en een schijfje limequat.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl