Spaans tapasplankje met Pimiento Padron

Vandaag halen wij Spanje in huis met dit heerlijke plankje met Piemento Padron! Afhankelijk van de hoeveelheid zon en water die ze krijgen, worden ze mild tot een beetje pittig van smaak. Deze groene pepertjes zijn een geliefde snack in Spanje, waar ze veelal geserveerd worden als tapashapje.

En op een tapasplankje kan eigenlijk geen Manchego en Spaanse ham ontbreken. Dip de kaas eerst in de honing en daarna in gemalen koffie. Het lijkt een beetje vreemd, maar deze bijzondere combinatie zal je positief verassen! Wij gebruikten koffiebonen van ons zusje Single Estate, wat ons betreft de allerlekkerste koffie!

Ingredienten
150g Pimiento Padron
1 el. olijfolie
Zeezout
1 stukje Manchego kaas
1/2 kopje Single Estate koffiebonen
30 ml. honing
100g Spaanse, gedroogde ham in plakjes
2 Verse vijgen
Handje (pistache)noten

1. Knip met een schone schaar het puntje van de Pimiento Padrons een klein stukje in.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekepan. Voeg de Pimientos de Padrón toe en bak ze een minuut of vijf - of wat langer - op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen. Tijdens het bakken krijgen de pepers blaren rondom. Als de pepers rondom blaren hebben en beginnen de schrompelen dan zijn ze klaar.
3. Snijd de Manchego kaas in dunne puntjes.
4. Maal de koffiebonen en plaats in een koffiekopje.
5. Snijd de vijgen in partjes.
6. Schenk de honing in een klein schaaltje of glaasje.
7. Arrangeer de kaas, honing, koffie, vijgen, gedroogde ham, pepers en pistachenootjes op een mooie houten plank en ¡buen provecho!

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl