Crostini met ricotta en chocosinaasappel

Wist je dat Ricotta wordt gemaakt van het restproduct van Mozzarella? Door verhitting klonteren de kleine wrongeldeeltjes weer samen en dan is het ricotta. Een soort verse witte zachte kaas die heerlijk romig is. Deze combineert perfect met frisse citrus-smaken, in dit geval gebruiken wij ons nieuwste lid van de sinaasappel-familie: de Chocoladesinaasappel. Deze overheerlijke chocoladesinaasappel dankt zijn naam aan de groen-bruine schil. Deze crostini's worden natuurlijk afgemaakt met de allerlekkerste tomaten: Honingtomaatjes!

Ingredienten

1 Grote afbakciabatta, in plakjes
250g Ricotta (1 bakje)
1 Chocoladesinaasappel
250g Honingtomaatjes, gehalveerd
1 Teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
4 el. Olijfolie
1 schaaltje Basil Cress ter garnering
Peper en zout naar smaak

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Wrijf de ciabatta-plakjes in met de platte kant van de knoflook zodat de smaak en geur in het brood trekt.
3. Spreid de plakjes brood uit over een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met 2 el. olijfolie en wat peper en zout.
4. Rooster het brood goudbruin, ongeveer 10 minuten.
5. Neem het brood uit de oven en zet apart. Verwarm de oven naar 220°C.
6. Keer de ricotta om in een ovenschaal zodat er een torentje ontstaat.
7. Verdeel de gehalveerde Honingtomaatjes er omheen.
8. Schenk 2 el. olijfolie over het geheel, bestrooi met peper en zout en schaaf wat Chocolade-sinaasappelschil boven de Ricotta.
9. Halveer de Chocoladesinaasappel en knijp het sap uit boven de Ricotta.
10. Zet de schaal met Ricotta en Honingtomaatjes op het rooster in het midden van de oven en bak de ricotta in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
11. Zet de ricotta in het midden van een mooie hapjesplank en leg de tomaatjes en crostini er omheen.
12. Laat de gasten zelf een crostini beleggen met de Ricotta, Honingtomaatjes en Basil Cress.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl