Mini Pulled-Jackfruit burgers

Jackfruit wordt geprezen als vleesvervanger door de structuur die de Jackfruit heeft. Die lijkt namelijk veel op pulled pork of pulled chicken. Daarnaast neemt het vruchtvlees heel goed smaak op, waardoor je hem heel goed kan kruiden of kan verwerken als saus. Jackfruit is bovendien ook nog eens heel voedzaam! Ook niet-vegetariërs zullen genieten van deze burgertjes!

We geven toe: het bereiden van een 15kg wegende Jackfruit is even wat werk, maar het is meer dan de moeite waard! Voor wat extra begeleiding bij het maken van deze burgertjes, is er ook een handig filmpje!

Ingrediënten

1 el. plantaardige olie
250g verse Edamame (sojabonen)
1 theelepel. geperste knoflook
30 ml. Sojasaus
30 ml. Rijstwijnazijn
1 tl. Sesamolie
1 Yuzu
Zeezout naar smaak

1. Breng 600 ml. water aan de kook en voeg de Edamame toe, breng opnieuw aan de kook en laat vervolgens in 4 minuten gaar koken. Giet de Edamame af en spoel af onder koud water..

2. Verwarm plantaardige olie in een wok of koekepan op middelhoog vuur. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze licht. Voeg vervolgens de Edamame toe en roer om door te verhitten, ongeveer 2 minuten. Voeg de sojasaus en rijstwijnazijn toe; roer 1 minuut door. Roer op het laatst nog wat sesamolie door de boontjes en besprekel voor het serveren met wat versgeperst Yuzu-sap en zeezout.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl