Edamameboontjes met Yuzu

Misschien ben je ze wel eens tegengekomen naast je sushi, deze felgroene peultjes, besprenkeld met een beetje zout. Edamameboontjes (of sojabonen) zijn perfect als borrelhapje en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je eet alleen de binnenste boontjes in de dop door de het boontje tussen je tanden te nemen en de boontjes er met je tanden uit te duwen. Deze Edamameboontjes worden voor het serveren besprenkeld met een beetje Yuzu-sap. Heerlijk met een Japans Yuzu-biertje! Proost!

Ingredi├źnten
1 el. plantaardige olie
250g verse Edamame (sojabonen)
1 theelepel. geperste knoflook
30 ml. Sojasaus
30 ml. Rijstwijnazijn
1 tl. Sesamolie
1 Yuzu
Zeezout naar smaak

1. Breng 600 ml. water aan de kook en voeg de Edamame toe, breng opnieuw aan de kook en laat vervolgens in 4 minuten gaar koken. Giet de Edamame af en spoel af onder koud water..

2. Verwarm plantaardige olie in een wok of koekepan op middelhoog vuur. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze licht. Voeg vervolgens de Edamame toe en roer om door te verhitten, ongeveer 2 minuten. Voeg de sojasaus en rijstwijnazijn toe; roer 1 minuut door. Roer op het laatst nog wat sesamolie door de boontjes en besprekel voor het serveren met wat versgeperst Yuzu-sap en zeezout.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl