Specialties uit Peru

Chilipepers zijn de hoeksteen van de Peruaanse keuken. Chef-koks gebruiken ze niet alleen om pit aan een gerecht te geven, maar ook om die typisch Peruaanse smaak te benadrukken. Peru heeft meer dan 300 verschillende soorten chilipepers. Ze worden vaak gebruikt in ceviche en ze zijn ook perfect voor salsa's, chili en andere visgerechten. We hebben een selectie gemaakt van de beste en meest smaakvolle chilipepers uit Peru!

Aji Limo verkleind

Aji Limo & Aji Limo Mix
Dit is een pittige chilipeper met een citrus-achtige smaak. De Aji Limo kan rood, oranje, groen en geel zijn en geef veel kleur aan een gerecht.

Aji Amarillo verkleind

Aji Amarillo
Een oranje, zeer fruitige en aromatische chilipeper, met een smaak die vergelijkbaar is met paprika's. Het is ook wel te vergelijken met een madame jaenette, maar dan een stuk minder pittig.

Rocoto verkleind

Rocoto
Hoewel de meeste grotere chili pepers minder pittig zijn; laat je niet voor de gek houden door de rocoto. De rocoto ziet er misschien goedhartiguit, maar is een pittige chilipeper. De rocoto doet niet onder voor een habanero en dat verrast de eters vaak.


Op 3500 meter boven zeeniveau zijn de inheemse gemeenschappen in het hoge Peruviaanse Andes gebergte in staat geweest millennia van extreem weer te weerstaan. Dit gebied is internationaal gezien een belangrijke bron van biodiversiteit voor alpaca's, aardappelen en knollen. Er worden ruim 2.000 soorten aardappelen en knollen geteeld in het Andesgebergte, helaas mogen veel van deze gewassen niet naar Europa geëxporteerd worden. Maar gelukkig beschikt Bud Holland wel over een wekelijkse aanvoer van 3 heerlijke 'aardappeltjes': Mashua, Oca en Olluco!
Oca verkleind

Oca de Peru & Oca de Peru Multicolor
Deze prachtige knol is zoet van smaak en het zetmeelgehalte is laag, waardoor het een minder meelachtige textuur heeft dan aardappelen, oca is erg veelzijdig waardoor het kan worden gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Verse oca hebben een knapperige textuur welke vergelijkbaar is met wortel. De vinger-vormige knollen kunnen wit, oranje, rood, roze en paars zijn.

Mashua verkleind

Mashua & Mashua Multicolor
Mooie knollen die gekookt kunnen worden gegeten of in soepen kunnen worden verwerkt. Vanwege de scherpe smaak zijn ze niet geschikt voor rauwe consumptie. Ze zijn er in verschillende vormen en kleuren. De aardappeltjes zijn prachtig om te zien; romig wit tot geel met roze tot donkerpaarse ogen.

Olluco verkleind

Olluco & Olluco Multicolor
Olluco's worden gebruikt in verschillende Peruaanse gerechten en worden voornamelijk gekookt, gepureerd of gebakken, net als een gewone aardappel. Olluco is oranje, roze of geel van kleur met fel roze vlekjes en heeft een knapperige textuur, die zelfs na het koken behouden blijft.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl