Chileense Kiwibessen bij BUD Holland

Bij BUD Holland is het Chileense kiwibessenseizoen afgetrapt. "Het Chileense seizoen loopt in de maanden februari en maart", vertelt Stefan Warbout. "Wij importeren de kiwibessen ook uit Frankrijk, waar het seizoen duurt van augustus tot en met oktober. Vervolgens is er dan nog wat beschikbaar in Nederland in oktober en november maar dan houdt het in Europa op."

De kiwibes, ook wel Kiwai genoemd, weegt tussen de 5 en 15 gram. Ter vergelijking: een gewone kiwi weegt ongeveer tussen de 90 en 100 gram. De kiwibessen zijn ovaalvormig en hebben de grootte van een druif. "De vraag is zeer goed. Zeker doordat het product relatief korte seizoenen heeft, is de Kiwai zeer populair. Dat kan ook komen door de eigenschappen die de bes bevat. De Kiwai is namelijk zeer rijk aan mineralen en bevat een nog hoger Vitamine C gehalte dan de gewone’ kiwi", vertelt Stefan.

De afzet van BUD Holland is gericht op Nederland en de overige landen in Europa. "Er valt wat dat betreft niet echt onderscheid te maken tussen welk land het meeste Kiwai afneemt, dat is redelijk in evenwicht", vertelt Stefan. "Het product is zeer geschikt voor de retail omdat wij het verkopen in verpakkingen van 125 gram.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl