Nachos & Tomatillo Salsa

De Tomatillo, verwant aan de physalis en ook wel groene tomaat genoemd, is een vrucht met een zoet-zurige smaak. Door die zoet-zure smaak is de vrucht in veel verschillende gerechten te gebruiken.
De Tomatillo is een must in de Mexicaanse keuken. De Tomatillo wordt gebruikt voor het maken van sauzen, maar is ook erg goed te gebruiken voor het roosteren, bakken of grillen van de vrucht.

Wij maakten een heerlijke 'Salsa Verde' met geroosterde Tomatillo's en Jalapeño's en dipten daar een portie knapperig nacho's in!

Ingrediënten
Voor de salsa:
750 gram tomatillo's
2 groene Jalapeño
1 teentje knoflook (fijngesneden)
2 rode uien (gesnipperd)
20g koriander
Sap van 2 limoenen

Voor de nacho's:
2 zakken tortillachips
1 groene Jalapeño (in ringetjes gesneden)
2 tomaten (fijngesneden)
60g verse cheddarkaas (geraspt)

Salsa Verde
1. Verwarm de oven met grill voor op 200 graden. Verwijder bij de Tomatillo's het hoesje en was de plakkerige huid door ze te spoelen in een grote bak water. Spreid de Tomatillo's en Jalapeño's uit op een met bakpapier verklede bakplaat. Rooster alles in ca. 15 minuten totdat de Tomatillo's en Jalapeño's beginnen te blakeren.
2. Doe hierna alle ingrediënten voor de Salsa Verde in een blender en pulseer tot er een dikke groene salsa ontstaat. Laat afkoelen.

Nacho's
3. Spreid de tortillachips uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de cheddar, tomaat, ui en Jalapeño's over de chips en zet nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
4. Verdeel wat van de Salsa Verde over de nacho's en serveer de rest in een kommetje ernaast.

Import

BUD Holland imports huge volumes of products. Yet all orders are delivered exactly as agreed: in the right quantities and in the right type of packaging. Under climate conditions which of course meet the requirements of each individual product.

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl