Zeekraal

ZEEGROENTEN

Zeekraal

Zeekraal groeit niet in de zee, maar in het overgangsgebied van zout water en land. De buisvormige, groene stengels hebben een fijne, zilte smaak wat het een ideaal product maakt voor gerechten met vis en schelp- of schaaldieren.

Beschikbaarheid zeekraal

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Zeekraal groeit in het overgangsgebied van zout water en land. In Nederland en Frankrijk heb je de grootste kans op het vinden van wilde zeekraal. Tegenwoordig wordt zeekraal in Israël op commerciële schaal geteeld.

ISRAEL

Israel
Zeekraal

Bewaartips

Zeekraal kan je het beste op 2°C bewaren.

Bereidingstips

Zeekraal kan je rauw eten of even kort wokken. Het smaakt fantastisch bij vis- en schelp- of schaal dieren. Maar ook in vegetarische gerechten, zoals pasta met een romige saus, is het een aanrader.

 

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van zeekraal? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS