Yam 2

— GROENTE – WORTELS EN KNOLLEN

Puna Yam

Puna Yams worden vaak verward met zoete aardappelen, maar zijn in werkelijkheid in de verste verte geen familie van elkaar. Puna Yams zijn knollen die voornamelijk op het Afrikaanse continent groeien en hebben een licht-zoete en zetmeelrijke smaak. Rauw zijn yams licht giftig. Gelukkig is dat probleem snel verholpen als ze verhit worden en kan je deze heerlijke groente probleemloos eten.

Beschikbaarheid puna yams

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

De yam is een zeer oude cultuurplant die in Azië al rond 3000 voor Christus werd verbouwd. Vandaag de dag is de yam in Afrika nog steeds een belangrijk voedingsmiddel.

GHANA

Ghana
Yam 2

Bewaartips

De knollen kunnen tot wel zes maanden bewaard worden in temperaturen tot 25°C.

Bereidingstips

Rauw zijn yams licht giftig. Gelukkig is dat probleem snel verholpen als ze verhit worden en kan je deze heerlijke groente probleemloos eten. Puna Yams kunnen worden gekookt, gebakken of gefrituurd. Verder kunnen de knollen tot meel, chips en deeg worden verwerkt.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van puna yams? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS