Cassave

GROENTE – WORTELS & KNOLLEN

Cassave

De cassave is een grote, eetbare wortel. Cassave staat ook bekend onder de namen tapioca, maniok of yucca. De smaak van een cassave kun je vergelijken met die van een aardappel en hij bevat veel zetmeel. In grote delen van Afrika, maar ook in tropisch Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië staat cassave dagelijks op het menu. 

Beschikbaarheid cassave

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Van nature komt cassave voor in Braziliaanse, savanne-achtige streken. De wortelknol kan erg goed tegen droogte en arme grond. Door zijn giftigheid wordt hij gemeden door sprinkhanen en andere insecten.

COSTA RICA

Costa Rica
Cassave

Bewaartips

Bewaar cassave enkele weken op een koele plaats (12-15°C).

Bereidingstips

De schil van cassave kun je met een dunschiller schillen. Je kunt cassave niet rauw eten omdat het van nature  het giftige blauwzuur bevat. Gelukkig kun je dit gif heel makkelijk uitschakelen door het te koken, bakken of braden. Daarna kan je er heerlijke chips, pap, pannekoeken of frietjes van maken. 

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van cassave? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS