Gele ui

— GROENTE – KNOFLOOK & UIEN

Gele Uien

De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot de uienfamilie. De gele ui heeft een goudgele schil en is wit van binnen. Het vruchtvlees is stevig en heeft een pittige smaak.

Beschikbaarheid gele uien

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

De ui werd 3000 jaar voor Christus al gekweekt in Azië en China en later in India. Het waren de Romeinen die de ui in Europa introduceerden. Inmiddels is Nederland het grootst exporterende uienland ter wereld.

NEDERLAND

Nederland
Gele ui

Bewaartips

Bewaar gele uien enkele weken op een koele , donkere en droge plaats buiten de koelkast.

Bereidingstips

Gele uien hebben een vrij scherpe, maar ook zoete smaak. Ze  zijn multifunctioneel. De ui is minder scherp van smaak en een stuk zoeter wanneer hij gebakken wordt, maar de ui is ook prima rauw te gebruiken.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van gele uien? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS